сряда, 29 октомври 2014 г.

Другата Болейн / The Other Boleyn Girl (2008)

Държава: Великобритания, САЩ

Жанр: Исторически, Драма, Биографичен, Романтичен

Описание: Адаптация по бестселъра на Филипа Грегъри, “Другата Болейн” е увлекателна и чувствена история за интриги, романтика и предателство на фона на ключов исторически момент.

Двете сестри Ан (Натали Портман) и Мери (Скарлет Йохансон) Болейн са тласкани от амбициозните си баща и чичо да засилят влиянието и положението на семейството като спечелят симпатиите на краля на Англия (Ерик Бана).

Загърбвайки безгрижието на селския живот, момичетата попадат в вълнуващия, но опасен кралски двор - и това, което започва като опит за издигане авторитета на семейството, се превръща в безмилостно съперничество за любовта на краля. 

В ролите: Скарлет Йохансон, Андрю Гарфилд, Натали Портман, Ерик Бана, Джим Стърджис, Кристин Скот Томас, Дейвид Морисей, Ана Торент
Сценарист: Филипа Грегари, Питър Моргън
Режисьор: Джъстин Чадуик
Времетраене: 115 минути

Трейлър:


Лично мнение: Невероятен филм! Натали Портман е уникална в ролята на амбициозната Ан Болейн, а Скарлет Йохансон която не е от любимките ми този път не ми остави горчив вкус в устата, а мозъка ми зает да прехвърля актриси, които биха могли да се справят по - добре.
Филмът ме прати директно в книжарницата търсейки поредицата на Филипа Грегъри "Тюдорите". 
Препоръчвам го горещо на всеки любител на подобрен род филми. препоръчвам го дори и на онези, които не харесват особено историческите драми :) Този филм може да ви накара да си промените мнението!

Няма коментари:

Публикуване на коментар