сряда, 29 октомври 2014 г.

Денят на Трифидите / The Day of the Triffids (2009)

Държава: Великобритания

Жанр: Трилър, Фентъзи, Приключенски

Описание: „Денят на трифидите“ е поредна екранизация на едноименния фантастичен роман на Джон Уиндъм. Земята преминава през облак от кометни отломки, в следствие на което от изгарянето им в атмосферата се получава необичайно астрономическо явление – ярък метеоритен дъжд. Жителите на планетата масово излизат, за да наблюдават небивалите фойерверки. Всеки свидетел на явлението обаче, ослепява и така с малки изключения 99% от човечеството губи зрението си. Настъпва хаoс. В същото време трифидите – гигантски, експериментални, ходещи, месоядни растения се измъкват от лаборатория на свобода, започват интензивно да се размножават из всички краища на планетата и да нападат и ядът слепците. Зрящи остават малък брой хора, които по някаква причина не са наблюдавали метеоритния дъжд и започват борба за оцеляване с разумните месоядни трифиди …
В ролите: Брайън Кокс, Дъгрей Скот, Джоли Ричардсън, Ванеса Редгрейв, Йън Бремнер, Шейн Тейлър, Тим Франсис и други.
Режисьор: Ник Копус
Жанр: Трилър, Фентъзи, Приключенски
Година: 2009
Времетраене: 2×90 мин.

Трейлър:


Лично мнение:

С удоволствие изгледах двете части на филма. Хареса ми режисьорското виждане за растенията и начина на пресъздаване на книгата. 
Харесаха ми ефектите, актьорската игра. За мен една екранизация на роман е добра, когато те накара да поискаш отново да прочетеш книгата. 
Е познайте :) "Денят на трифидите" е отново на нощното ми шкафче!



Няма коментари:

Публикуване на коментар